Založ si blog

Robíme pre ľudí – chlieb a hry

Predvolebná kampaň pre mnohé strany už je v plnom prúde, v Bratislave sa na vás zo všetkých strán pozerajú politici na reklamných pútačoch s rôznymi nápismi, pri ceste dopravným prostriedkom to ani nestihnete čítať. Premiér prestavuje svoje balíčky už od konca minulého roku (dôchodcovia zadarmo vo vlakoch), v Bratislave som jeho bilbordy zatiaľ nepostrehla. Cestujem po R1 a tu hľa – na obchvate okolo Nitry, v mieste, kde nevidíte ani vpravo ani vľavo kvôli protihlukovým stenám, sa na vás z výšky megabilbodru usmieva náš premiér (už mu chýba len svätožiara nad hlavou). Náš všemohúci nám oznamuje – Robíme pre ľudí.

Pozrime sa na nové heslo našich najvyšších vyvolených, ktorí nám v minulosti sľubovali istotu. Pre istotu nám nič nesľubujú len oznamujú – Robíme pre ľudí. Ale nemýľme si dojmy a pojmy. Najskôr mi tam chýbalo slovo všetko (Robíme všetko pre ľudí). To by ale bola príliš veľká zodpovednosť, lebo pod pojmom všetko si každý predstavuje úplne niečo iné, takže nesplniteľné. Zamyslíte sa. Čo vlastne robia navyše ako my ostatní. Všetci predsa robíme pre ľudí. Aj pracovník za pásom v automobilke vyrába autá pre ľudí, takisto aj pracovníčka v poľnohospodárstve dojí mlieko pre nás, ľudí a kŕmi zvieratá, ktoré nakoniec zjeme my ľudia.

Záver – všetci robíme pre ľudí.

Je tu ale jeden podstatný rozdiel a ten je v odmene za vykonanú prácu. Oni snáď robia svoju prácu zadarmo? Samozrejme, že nie, sú platení z našich peňazí, ich príjmy sa nedajú s našimi porovnávať, k tomu tie vymoženosti. Napríklad služobné autá. Nikto od nich nechce, aby sa vozili v Škodovkách, ale človek žasne, aké autá potrebujú pre svoju bezpečnosť (podľa Kaliňáka čím drahšie tým bezpečnejšie).

Viete koľko zarobila strana Smer vo voľbách v roku 2012? Neuveriteľných 23,7 mil. Eur! (Za 1 hlas 7,86 Eur).

Počet odovzdaných hlasov pre Smer – 1 134 280 x 7,86 = 8, 92 mil. Eur, tá istá suma za 4 roky – 8,92 mil. Eur, za parlamentné mandáty- 5,85 mil.Eur, spolu 23,69 mil. Eur.

Samozrejme, že treba niečo dať na činnosť strán, ale toto je prehnaná suma (za 1 hlas 7,86 Eura – vychádza sa z priemernej mzdy, ktorá bola pred 4 rokmi 786 Eur). Priemerná mzda nám ale stúpa a za rok 2015 bude najmenej 850 Eur. Takže politické strany dostanú ešte viac. Politici sú ticho, im to vyhovuje a my platíme a platíme. Predsa všetko je z našich daní.

Takéto zákony si naši politici pripravujú a schvaľujú a takto ich platíme z našich peňazí. Na svoju činnosť má táto strana ročne takmer 6 mil. Eur.

Niečo ale treba dať aj ľuďom.

Dajte ľuďom chlieb a hry a budú vás milovať – povedal rímsky cisár Caligula. Táto veta platila v minulosti a je vidno, že platí aj v súčasnosti, drží sa jej aj náš najvyšší.

Chlieb – jeho cena klesne o 8,4%, dnes stojí 1 kg cca 0,90 Eur, po novom bude stáť 0,82 Eur. Je to cena najlacnejšieho chleba zo supermarketov, kde chodí väčšina občanov s nízkymi príjmami. Lacnejšie budú aj ďalšie základné potraviny, ako sú mlieko, maslo a čerstvé mäso, lebo nielen chlebom sa človek živí. Znie to dobre, ale suma bude neskutočne malá, ktorú ušetríte. Náš vyvolený dobre vie, že jeho voliči si nebudú rátať, koľko ušetria (v skutočnosti možno ušetria mesačne 3 Eura).

hry? Jeden projekt za všetky. Už v roku 2013 schválila vláda projekt rekonštrukcie, modernizácie a výstavby 21 futbalových štadiónov (vláda za desať rokov poskytne SFZ 45 miliónov eur). Dokončené sú už štadióny v Trnave, Zlatých Moravciach, v Poprade, Senici, Myjave, Žiline a v Podbrezovej. Najväčší príspevok išiel na trnavský štadión – 13 mil. Eur. Štadióny majú vyhrievaný trávnik, umelé osvetlenie a kamerový systém.

Futbal určite patrí medzi najobľúbenejšie hry slovenských mužov (keď už nie aktívny futbal, aspoň fandenie), k tomu hokej a cyklistika. V podstate muži sú hraví celý život. Náš vyvolený to vie. Treba sa baviť o výsledkoch našich športovcov a netreba kecať do politiky, na politiku sú tu oni. A ženy? Tie už vôbec nemajú čo kecať do politiky, veď preto je ich v politike tak málo. Ženy sa podľa našich predstaviteľov majú venovať okrem roboty najmä výchove detí a domácnosti, predsa po celodennom výkone našich mužov (niektorí z nich časť dňa strávia aj v krčme, kde je veľmi dobrá atmosféra na debaty o športe, najmä po niekoľkých poldeci) treba mať doma uvarené.

Aj takto sa míňajú naše peniaze. K tomu rôzne rozkrádačky (pardón – tendre).

 

Trochu recesie – odporučenie pre našich bezdomovcov, ľudí v hmotnej núdzi – nakúpte si chlieb a sadnite si na vyhrievaný trávnik našich zrekonštruovaných štadiónov.

Zoznam zlacnených potravín

01.10.2015

Naši „vyvolení“ dnes pokračujú v debate na pôde Národnej rady o znížení DPH na základné potraviny o 10%. Minister financií P.Kažimír tvrdí – „ Trafili sme naozaj základné potraviny z pohľadu ich obľúbenosti a periodicity nákupu, pretože ich nižšia cena bude pozitívnejšie vplývať na nižšie príjmové skupiny ako na vyššie“. Všetci, ktorí si zoznam [...]

Dva rôzne svety

13.09.2015

Pri pohľade na fotografie, uverejnené dnes v denníkoch z dvoch akcií, ktoré sa konali včera v Bratislave v ten istý čas, vidíte úplne iné svety. Pochod na SNP proti islamizácii v žiadnom prípade nie je moja srdcová záležitosť, z foto však vidno, že sa nič nezmenilo, heslá, zachmúrené až nahnevané pohľady, veľa mužov – holé hlavy a hrubé krky, patrične [...]

Výzva k ľudskosti

29.08.2015

Od štvrtka tohto týždňa vo všetkých médiách rezonuje strašná správa – v odstavenom aute našli policajti 71 mŕtvych tiel migrantov, medzi nimi aj deti. Zomreli za krutých podmienok – udusili sa. Názor odborníka je, že v takomto hermeticky uzavretom priestore mali kyslík len na 2 – 3 hodiny, zomierali postupne. Každým slušným, aspoň trochu empatickým človekom musí [...]

Britain Clinton

Brusel chce uľahčiť život v Británii aj mladým Slovákom. Použije na nich Londýn dvojaký meter?

23.04.2024 14:00

Európska komisia by rada zmäkčila nepríjemné dopady brexitu na občanov členských štátov EÚ vo veku do 30 rokov. Aký postoj zaujali politici v Londýne?

Reedukačné centrum Bystričany

PS vyzýva na zatvorenie reedukačného centra v Bystričanoch. Dochádzalo tam údajne k sexuálnemu násiliu

23.04.2024 13:36, aktualizované: 14:15

Predstavitelia Progresívneho Slovenska realizovali vlastný prieskum zariadenia, v ktorom podľa ich slov dochádza k porušovaniu pravidiel.

medveď

Odstrelom problémového medveďa v L. Mikuláši sa bude zaoberať enviropolícia

23.04.2024 12:55

Občianska iniciatíva My sme les spochybňuje, že pri Liptovskom Mikuláši došlo k usmrteniu správneho medveďa.

Pellegrini

Web ČTK napadli hackeri, vydali správy o zmarenom atentáte na Pellegriniho

23.04.2024 12:36, aktualizované: 13:08

Udalosťou sa zaoberá česká Bezpečnostná informačná služba a ďalšie úrady.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 19
Celková čítanosť: 77282x
Priemerná čítanosť článkov: 4067x

Autor blogu

Kategórie