Založ si blog

Dva rôzne svety

Pri pohľade na fotografie, uverejnené dnes v denníkoch z dvoch akcií, ktoré sa konali včera v Bratislave v ten istý čas, vidíte úplne iné svety.

Pochod na SNP proti islamizácii v žiadnom prípade nie je moja srdcová záležitosť, z foto však vidno, že sa nič nezmenilo, heslá, zachmúrené až nahnevané pohľady, veľa mužov – holé hlavy a hrubé krky, patrične potetovaní, čierne oblečenie, vlajky. Nechcem nikoho urážať, je to otázka vkusu, ale ja ich nemusím, lebo často už v ich pohľade vidíte zlosť a nenávisť. Už to, že boli doslova obkolesení policajtmi, nad hlavami lietala helikoptéra, nevzbudzuje príjemný pocit z týchto ľudí, ale ochrana musí byť.

Na foto z koncertu Výzva k ľudskosti vidíte zábery tiež väčšinou mladých ľudí, aj s deťmi, zabávajú sa, v ich pohľade nie je žiadna zlosť.

Bolo to skutočne tak? Každý, kto tam bol, asi bude súhlasiť, že to bola pohoda. Pri príchode ste videli dosť policajtov, ale potom sa akosi vytratili, veď tam nemali naozaj čo riešiť. Primátor sa dostavil na bicykli, videli ste pár politikov, debatovali s ľuďmi, hudba, medzi tým na pódiu odznievali pozdravy ľudí, ktorých táto výzva oslovila, i tých, ktorí sa angažujú v pomoci migrantom (tieto neziskové organizácie tam mali aj svoje stánky, kde ľuďom predstavovali svoju činnosť).

Nikto z našich vyvolených tam nebol, mám pocit, že nikomu nechýbali, ani ich podporovatelia najmä zo strany dôchodcov. Však predseda parlamentu sa vyjadril, že ho nikto nepozval. (Bez pozvánky tam nemôže ísť?) Našu vládnu garnitúru takéto podujatia zrejme nezajímajú.

Najviac ma prekvapila účasť mladých ľudí, mnohí sa nebáli tam prísť aj s malými deťmi a tá úžasná atmosféra. Na takomto podujatí sa človek nabije pozitívnou energiou a svet je hneď krajší.

Zoznam zlacnených potravín

01.10.2015

Naši „vyvolení“ dnes pokračujú v debate na pôde Národnej rady o znížení DPH na základné potraviny o 10%. Minister financií P.Kažimír tvrdí – „ Trafili sme naozaj základné potraviny z pohľadu ich obľúbenosti a periodicity nákupu, pretože ich nižšia cena bude pozitívnejšie vplývať na nižšie príjmové skupiny ako na vyššie“. Všetci, ktorí si zoznam [...]

Robíme pre ľudí – chlieb a hry

10.09.2015

Predvolebná kampaň pre mnohé strany už je v plnom prúde, v Bratislave sa na vás zo všetkých strán pozerajú politici na reklamných pútačoch s rôznymi nápismi, pri ceste dopravným prostriedkom to ani nestihnete čítať. Premiér prestavuje svoje balíčky už od konca minulého roku (dôchodcovia zadarmo vo vlakoch), v Bratislave som jeho bilbordy zatiaľ nepostrehla. Cestujem [...]

Výzva k ľudskosti

29.08.2015

Od štvrtka tohto týždňa vo všetkých médiách rezonuje strašná správa – v odstavenom aute našli policajti 71 mŕtvych tiel migrantov, medzi nimi aj deti. Zomreli za krutých podmienok – udusili sa. Názor odborníka je, že v takomto hermeticky uzavretom priestore mali kyslík len na 2 – 3 hodiny, zomierali postupne. Každým slušným, aspoň trochu empatickým človekom musí [...]

remišová

Remišová: Konanie premiéra vykazuje známky zastrašovania súdnej moci

25.04.2024 13:50

Remišová to uviedla v reakcii na utorkovú kontrolu rezortu spravodlivosti na najvyššom súde.

SR súdy Kuffovci napadnutie farmár POX

Pojednávanie s Kuffovcami bude pokračovať v júli

25.04.2024 13:18

Súdny proces pokračoval výpoveďou ďalšej svedkyne.

Most v Poprade

V Poprade hrozí, že skolabuje doprava. Pomôcť má bezplatná jazda po diaľnici okolo mesta

25.04.2024 12:45

Je to problém, ktorý trápi vodičov v Poprade už roky. Štvorprúdovka vedúca z centra mesta do Kežmarku sa pod železničným mostom zužuje do dvoch pruhov.

polícia

Opitý vodič zdemoloval tri autá, nafúkal takmer 2,7 promile

25.04.2024 12:19

Škodu na vozidlách predbežne vyčíslili na približne 4 200 eur.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 19
Celková čítanosť: 77303x
Priemerná čítanosť článkov: 4069x

Autor blogu

Kategórie