Založ si blog

Snívajte s nami. .. .s novým hnutím SEN

Na Slovensku je registrovaných 156 strán a hnutí, z toho je 86 v likvidácii.

Nové strany a hnutia rastú ako huby po daždi. A pribúdajú ďalšie ako sú JEDNOTA, SDS, SKOK, Šanca, čert aby sa v tom vyznal. Najnovšie Eduard Chmelár, rektor Akadémie médií, analytik a občiansky aktivista zakladá novú stranu SEN ((Solidarita, ekológia, nenásilie).

Eduard Chmelár nie je žiadnym nováčikom v politike. Pred voľbami v roku 2010 ho na svoju kandidátku vzala Strana zelených, v roku 2012 zase hnutie 99 percent. Z neho sa však po siedmich dňoch stiahol. Vysvetľoval to rozdielnymi názormi na programové otázky a personálne obsadenie kandidátky. Z mnohých jeho vyjadrení jednoznačne vyplýva, že je ľavicovo orientovaný politik.

Všadeprítomný a vševedúci pán Chmelár v politických diskusiách odpovedá na všetko, má rád monológ, málokoho pustí k slovu. Tvrdí o sebe, že je nezávislý politológ, ale od toho má ďaleko, lebo v poslednej dobe veľmi často zanietene háji politiku ruského prezidenta V. Putina, ktorý obsadil Krym, obmedzuje demokraciu v Rusku, pomáha separatistom na Ukrajine

„Mám svoj vlastný sen o modernej krajine, do ktorej by sa vrátilo šťastie ako hodnota, ktorá by dala príležitosť všetkým jej obyvateľom bez rozdielu a ktorá by do pojmu vlastenectvo zahrnula dôslednú ochranu bohatstva našich prírodných zdrojov,” napísal Chmelár.

Snívame všetci, ale málo z našich snov sa uskutoční. Názov SEN – Solidarita, Ekológia, Nenásilie – naozaj rozprávka, sen, ktorý chceme všetci zažiť.

Zavrime oči a snívajme, vráťme sa do rozprávok… a sme v krajine zázrakov. Stačí mať hrnček, postavíme ho na stôl a povieme „hrnček var“ a máme navarené. Alebo čo tak ísť k jazeru a uloviť „zlatú rybku“? Paráda, do konca života mám o všetko postarané, splní mi všetko čo si len zaumienim. Nebolo by zlé mať na ulici somárika, prísť k nemu a potom povedať „somárik potras sa“, ale toho by sme asi museli kŕmiť. Možno niektorí túžia po tom len si tak sedieť a hovieť, otvoriť ústa a „pečené holuby by lietali do huby“. Autá by sme tiež nepotrebovali, stačí nám „sedemmíľové čižmy“! Každý by mal všetko, všetci by sme boli k sebe solidárni nebolo by žiadne násilie. A ekológia? Fantázia! Celú krajinu by sme vyhlásili za národný park. Krásne lesy plné divej zveri, rybníky a potoky plné rýb. Nikde žiadne znečisťovanie ovzdušia ani životného prostredia.

Koniec snov a vráťme sa do reality, lebo „bez práce nie sú koláče“.

Medzi témami, ktoré zatiaľ boli zverejnené, sa objavilo napríklad zvýšenie platov učiteľom o 50 %, skrátenie pracovného času na štyri dni či rozpustenie NATO. Sú to populistické témy, v súčasnosti neuskutočniteľné, s realitou  nemajú nič spoločné, teda opäť len sľuby, sľuby……..

 

Zoznam zlacnených potravín

01.10.2015

Naši „vyvolení“ dnes pokračujú v debate na pôde Národnej rady o znížení DPH na základné potraviny o 10%. Minister financií P.Kažimír tvrdí – „ Trafili sme naozaj základné potraviny z pohľadu ich obľúbenosti a periodicity nákupu, pretože ich nižšia cena bude pozitívnejšie vplývať na nižšie príjmové skupiny ako na vyššie“. Všetci, ktorí si zoznam [...]

Dva rôzne svety

13.09.2015

Pri pohľade na fotografie, uverejnené dnes v denníkoch z dvoch akcií, ktoré sa konali včera v Bratislave v ten istý čas, vidíte úplne iné svety. Pochod na SNP proti islamizácii v žiadnom prípade nie je moja srdcová záležitosť, z foto však vidno, že sa nič nezmenilo, heslá, zachmúrené až nahnevané pohľady, veľa mužov – holé hlavy a hrubé krky, patrične [...]

Robíme pre ľudí – chlieb a hry

10.09.2015

Predvolebná kampaň pre mnohé strany už je v plnom prúde, v Bratislave sa na vás zo všetkých strán pozerajú politici na reklamných pútačoch s rôznymi nápismi, pri ceste dopravným prostriedkom to ani nestihnete čítať. Premiér prestavuje svoje balíčky už od konca minulého roku (dôchodcovia zadarmo vo vlakoch), v Bratislave som jeho bilbordy zatiaľ nepostrehla. Cestujem [...]

Boris Beňa

Šutaj Eštok: Beňu v Kongu zadržali podľa informácii zo SIS pre podozrenie zo špionáže

18.04.2024 10:50

V roku 2021 bol Beňa odsúdený na trojročný trest s podmienečným odkladom na päť rokov.

CDC-Gathany-Aedes-albopictus-1  1

Invázneho ázijskeho komára prvýkrát potvrdili v Košiciach

18.04.2024 10:38

Ide o pomerne veľkého komára a potenciálneho prenášača vírusov vrátane vírusu západonílskej horúčky.

Constanta, NATO, protivzdušná obrana, Rumunsko, vojaci, Mihail Kogalniceanu

Nové letecké dráhy aj škôlky. Sto kilometrov od Ukrajiny rastie najväčšia základňa NATO

18.04.2024 10:35

Rumunsko v posledných rokoch masívne investovalo do obrany.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 19
Celková čítanosť: 77212x
Priemerná čítanosť článkov: 4064x

Autor blogu

Kategórie