Založ si blog

Vláda referendum Gabčíkove ignorovať nebude

Celé leto nás zaplavujú informácie o migrantoch, koľko ich prijmeme, potom aj referendum v Gabčíkove. Opäť vo všetkých médiách informácie, že ľudia v referende odmietli migrantov, nechcú ich tam. Zo strany politikov potom zazneli vyjadrenia, že taký výsledok sa dal očakávať.

Vláda absolútne nekomunikovala s občanmi a predovšetkým s obyvateľmi Gabčíkova v snahe rozptýliť ich obavy z príchodu 500 imigrantov, ktorých dočasne prijmeme na základe dohody s Rakúskom,“ vyhlásil Bugár, ktorý je presvedčený, že to bolo úlohou vlády a vláda takúto úlohu podcenila.

„Premiér a celá vláda nesie zodpovednosť za výsledok referenda v Gabčíkove a tento problém teraz je na vláde, na premiérovi Slovenskej republiky Ficovi a ministrovi vnútra Kaliňákovi,“ (Vyjadrenie P. Zajaca).

Ani prezidenta A.Kisku výsledok neprekvapil, tiež mu chýbala debata k celej téme a predovšetkým vyjadrenie niektorých politikov.

„Prestaňme vyvolávať dojem, že to, čo môžeme urobiť a čo sa od Slovenska ako partnera v Európskej únii očakáva – teda aktuálna pomoc s malou časťou utečencov – a dočasne niekoľkými stovkami premiestnenými z Rakúska –, že tým sa na Slovensko valí bezpečnostná, kultúrna alebo sociálna katastrofa. Lebo to nie je pravda,“ vyjadril sa prezident. Jeho slová mnohých pobúrili (napr. našu „celebritu najmä v jeho plodení detí s xxx ženami“ Borisa Kolára).

Náš „vyvolený“ premiér dlho nepovedal ani slovo, až konečne 11.8. (teda po 9 dňoch) ) vyhlásil, že vláda toto referendum nebude ignorovať a k tomu dodal, že jeho kabinet pracuje na mimoriadne tvrdých represívnych opatreniach, ktoré zabezpečia, že nedôjde k žiadnemu riziku. A opäť jeho obľúbená veta k tejto téme, ktorú stále opakuje, problém treba riešiť na mieste vzniku, teda v severnej Afrike. (opakovanie – matka múdrosti, na tom je založený celý dialóg – skôr monológ premiéra). Ale zatiaľ zo strany vládnych predstaviteľov neprebehla žiadna diskusia s občanmi.

Všetci s tým súhlasíme, že problém treba vyriešiť v Afrike, ale migranti sú tu v Európe, už nielen na juhu, ale aj v Maďarsku a Rakúsku. Tých treba v prvom rade riešiť. Keď si uvedomíme, že sú medzi nimi aj matky s deťmi, ktoré v súčasnosti spia v parku, teraz je teplo a ani neprší, ale čo na jeseň a v zime? Sme predsa ľudia, tak sa aj tak správajme. O Slovákoch sa hovorí, že sú pohostinní a dobrosrdeční (Hosť do domu – Boh do domu, máme dobré srdce). Je to ešte v skutočnosti pravda? Určite áno.

Prečo teda odmietame migrantov? Lebo doposiaľ na Slovensku neprebehla žiadna diskusia o migrantoch. Trochu sa o to pokúšajú rôzne charitatívne organizácie aj cirkev, ale to je málo. V médiách o utečencoch nepočujeme nič dobrého a debaty na internete – to je úplná katastrofa. Ozvať sa, že ste za to, aby sme prijali migrantov a pomohli im, tak ste podľa diskutérov nepriateľ štátu.

Na záver vyjadrenie „vyvoleného“ premiéra z konca mája.

„S utečencami, ktorí prichádzajú do Európy za prácou alebo lepším životom, môže prísť aj vlna terorizmu“. Keďže pre mnohých občanov (voličov „vyvoleného“) sú vyjadrenia premiéra skoro sväté, lebo mu slepo dôverujú, nečudujme sa negatívnym názorom väčšiny Slovákov na migrantov.

Zoznam zlacnených potravín

01.10.2015

Naši „vyvolení“ dnes pokračujú v debate na pôde Národnej rady o znížení DPH na základné potraviny o 10%. Minister financií P.Kažimír tvrdí – „ Trafili sme naozaj základné potraviny z pohľadu ich obľúbenosti a periodicity nákupu, pretože ich nižšia cena bude pozitívnejšie vplývať na nižšie príjmové skupiny ako na vyššie“. Všetci, ktorí si zoznam [...]

Dva rôzne svety

13.09.2015

Pri pohľade na fotografie, uverejnené dnes v denníkoch z dvoch akcií, ktoré sa konali včera v Bratislave v ten istý čas, vidíte úplne iné svety. Pochod na SNP proti islamizácii v žiadnom prípade nie je moja srdcová záležitosť, z foto však vidno, že sa nič nezmenilo, heslá, zachmúrené až nahnevané pohľady, veľa mužov – holé hlavy a hrubé krky, patrične [...]

Robíme pre ľudí – chlieb a hry

10.09.2015

Predvolebná kampaň pre mnohé strany už je v plnom prúde, v Bratislave sa na vás zo všetkých strán pozerajú politici na reklamných pútačoch s rôznymi nápismi, pri ceste dopravným prostriedkom to ani nestihnete čítať. Premiér prestavuje svoje balíčky už od konca minulého roku (dôchodcovia zadarmo vo vlakoch), v Bratislave som jeho bilbordy zatiaľ nepostrehla. Cestujem [...]

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 19
Celková čítanosť: 77313x
Priemerná čítanosť článkov: 4069x

Autor blogu

Kategórie